Versenyszabályzat (Tokaj by Night 2024. június 28.)

1. A nevezéssel minden induló elfogadja a versenykiírásban foglaltakat és a versenyszabályokat. Ezzel elismerik, hogy a versenyen mindenki a saját felelősségére indul, a nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káraikért kártérítésre nem kötelezhetők.

2. Kötelező felszerelés a fejlámpa, vagy valamilyen, az útvonal megvilágítására alkalmas eszköz. Éjszakai verseny lévén a szervezők nem vállalnak felelősséget a rossz látási viszonyokból adódó balesetekért.

3. Ahol az útvonalon járda, vagy kerékpárút van, ott a versenyzők kötelesek azt használni!

4. Értékmegőrzést a verseny rendezői nem vállalnak!

5. A rajtszámot kérjük elöl viselni, jól látható helyen!

6. A futóverseny útvonalát elhagyó, a versenyző társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a versenyből kizárásra kerülnek.

7. A verseny rendezői szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést bármikor lezárják.

8. A futóverseny rendezői fenntartják a jogot, hogy a versenyről és versenyzőkről fotót és filmet készítsenek, melyek a továbbiakban a rendezők tulajdonát képezik. A készült fotókat és filmeket a rendezők szabadon felhasználhatják reklám és egyéb kommunikációs anyagaikban (pl. óriásplakát, szórólap), ezért a fotón szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.

9. A nevezési díjak megfizetése előnevezés esetén banki átutalással lehetséges.

10. A verseny az időjárási körülményektől függetlenül megrendezésre kerül.

11. Amennyiben a verseny napján, a rajt időpontjában szélsőségesen rossz időjárás (villámlás, jégeső, viharos erejű szél) várható, a szervezők fenntartják a jogot, hogy valamely távot törlik a verseny programjából, illetve a rajt időpontját minimális idővel előrébb, vagy hátrébb tolják.

12. A regisztráció illetve a nevezési lap kitöltése önkéntes adatközlés is. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják, azokat harmadik félnek nem adják tovább.

13. A versenyre történő nevezés során a versenykiírás jelentkezési feltételeinek elfogadásával a nevező elfogadja, hogy a jelentkezés során megadott e-mail címre a rendezőség a versennyel kapcsolatos hírlevelet küldjön.

14. A versenyen saját felelősségre veszek részt.